Over ons

Wie?

Wij zijn Rik-Jan en Hester Willemsen uit Lelystad en we hebben vier kinderen: Jolie, Vick, Sari en Jamie. Rik-Jan is afgestudeerd hbo-theoloog, heeft gestudeerd aan de Theologische Universiteit Kampen en is een aantal jaren zelfstandig ondernemer (stratenmaker) geweest. Hester heeft journalistiek gestudeerd en heeft haar master Nederlandse taalwetenschappen behaald, waarna ze zeven jaar les heeft gegeven aan het Hoornbeeck College in Kampen. 

 

Wat?

We hopen als zendeling te gaan dienen in het land Taiwan. Hier willen we het Evangelie delen, met name met de arbeidersgroep. Onder dit deel van de bevolking zijn nauwelijks christenen te vinden. Van deze 15,5 miljoen mensen is slechts  ±0,5% christen.

 

Waarom?

Hoewel Taiwan een vrij land is, waar het Evangelie openlijk gedeeld mag worden, is het ook een land waar velen geestelijk gebonden zijn en letterlijk afgoden dienen en voorouders vereren. Dit hebben wij met eigen ogen gezien, toen we in april 2018 een visiereis maakten naar dit land. Hierdoor weten we ons geroepen om het Woord van God met de Taiwanezen te delen. Deze roep is in Psalm 67 verankerd. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via facebook of contact.

Hoe?

Wij worden uitgezonden vanuit de Gereformeerde Gemeente in Lelystad. De uitzending wordt begeleid door Overseas Missionary Fellowship (OMF), een interkerkelijke en internationale zendingsorganisatie die zich richt op de onbereikte bevolkingsgroepen in Zuidoost-Azië. OMF is ruim 150 jaar geleden opgericht door Hudson Taylor. 

 

Wanneer?

Het afgelopen jaar (sep 2018 – juli 2019) hebben wij een voorbereidend studiejaar gevolgd op All Nations Christian College in Ware, Engeland. Daarna zijn we teruggekomen naar Nederland om de laatste voorbereidingen te treffen en daarnaast hebben we in december onze zoon Jamie gekregen. April/mei 2020 hopen we in Taiwan te zijn en ons te vestigen in de stad Taichung.

Daar zullen we twee jaar voltijd taal- en cultuurstudie doen om het Mandarijn te leren en daarnaast de Taiwanese cultuur te leren kennen. Na deze twee jaar verhuizen we naar een plaats waar we nog eens twee jaar lang in bestaand zendingswerk zullen gaan meedraaien. Na een verlofperiode in Nederland hopen we weer terug te gaan naar Taiwan om te pionieren op een nieuwe plek, waar de bevolking nog niet bereikt is met het Evangelie. We hebben het verlangen om voor onbepaalde tijd onze hemelse Vader te dienen in Taiwan. Alles zo de Heere wil en wij leven.