Opening Website

Gepubliceerd op 5 april 2019 om 13:38

Welkom bij onze allereerste blog. Ook van harte welkom op de gloednieuwe website die in de afgelopen periode is gemaakt door Christina Wagtho. Wij zijn er ontzettend blij mee! Zo nu en dan hopen we, naast de nieuwsbrieven die we versturen, een blog te schrijven (of een filmpje te maken) van hetgeen we leren en meemaken. Ondertussen is voor ons de tweede termijn op All Nations afgerond (het academisch jaar bestaat hier uit drie termijnen). De meeste studenten zijn voor een periode weg en slechts een aantal families zijn hier nog tijdens de Easter-break. Zelf hopen we zaterdag de koffers te pakken en de veerboot op te stappen. Even weer herenigd met familie, vrienden en kerk, maar ook praktische zaken, zoals een medische keuring, tandartsbezoek en enkele vergaderingen met de TFT en OMF staan op het programma.

En natuurlijk: het OMF-event op zaterdag 13 april. Welkom!

De afgelopen periode hebben we weer veel geleerd. Een korte impressie:

  • Met Nieuwe Testament zijn we de evangeliën ingedoken. Hoe verhouden deze zich tot elkaar? Wat karakteriseert elk evangelie? Hoe ziet zending er uit in het Nieuwe Testament?
  • Bij Pastoral Care hebben we allerlei thema’s behandeld die we tegen kunnen komen binnen pastoraat. Denk hierbij aan verslavingen, (interculturele) conflicten, geestelijke gebondenheid, enz. Goed kunnen (of leren) luisteren naar God, het Woord, en de mens(en) in kwestie is de basis van goed pastoraat.
  • Bijna alle profeten zijn langs gekomen bij het vak Oude Testament. Dit viel heel mooi samen met onze wekelijkse Community worship (een soort wekelijkse kerkdienst), waarin het Bijbelboek Jeremia werd behandeld. Verrassend hoeveel nieuwe teksten je dan nog tegen kunt komen bij het lezen van deze minder bekende boeken. Tijdens één van deze Community worships heeft Rik zijn eerste toespraak in het Engels gehouden over Jeremia 27 en 28.
  • Bij het vak Evangelism hebben we nagedacht over allerlei verschillende vormen waarop het evangelie gebracht kan worden. Heel leerzaam.
  • Pas hebben we een bezoek gebracht aan de Londense wijk Southall, waar een moskee, een hindoeïstische pandir, een sikh-tempel en een kerk zich op een steenworp afstand van elkaar bevinden. We hebben door dit bezoek en ook door de lessen vooraf veel geleerd over andere religies.

Ook hebben we veel nagedacht over en geoefend met het werken in teams. Een les die we hieruit hebben getrokken: conflictsituaties zijn vaak het gevolg van het hanteren van verschillende kernwaarden. Erg belangrijk om te realiseren wanneer we later gaan werken in teams met daarin mensen met niet alleen verschillende karakters, maar ook verschillende culturele achtergronden.

Dit was slechts een kleine greep uit wat deze periode ons gebracht heeft. We willen de blogs kort houden J. Als je vragen/opmerkingen/tips hebt voor ons, of gewoon even een berichtje wilt sturen; dat vinden we erg leuk. Doe dit dan via de contactpagina op de website of via famwillemsenbos@gmail.com.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.